3M Česko zaštítilo setkání členů Sdružení automobilového průmyslu

úterý 03 červen 2014
Praha, 23. dubna 2014 – V posledním březnovém týdnu proběhlo setkání členů Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) v Inovačním centru společnosti 3M Česko na pražském Chodově. Cílem setkání bylo seznámit členy AutoSAPu s řešeními, které 3M vyvíjí a dodává do automobilového průmyslu. Akce se zúčastnilo 35 zástupců členských firem a setkala se s velmi pozitivními ohlasy.

Společnost 3M je vývojový partner všech významných automobilek. Divize 3M Automotive disponuje vlastním vývojem a vývojem a působí na všech kontinentech. Nedávný globální průzkum realizovaný mezi technology v dodavatelských firmách pro automobilový průmysl naznačil, že 3M je vnímána jako spolehlivý dodavatel kvalitních a inovativních technologií, a že se těší vysoké míře věrnosti zákazníků. Technologie 3M pro automobilový průmysl reagují na aktuální megatrendy a zahrnují několik skupin:

• redukce hmotnosti – strukturální lepení, náhrada kovů a barev fóliemi, pokročilé materiály Dyneon™ pro odlehčování plastových dílů,
  • snižování hlučnosti a vibrací – materiály 3M™ Thinsulate™ a pásky na bázi akrylové pěny
  • kontrola emisí – obaly vložek do katalyzátorů Interam™
  • interní a externí individualizace vozidla – grafické a komerčně grafické materiály
  • spotřební materiál pro výrobní procesy – spojování (pásky, lepidla a rozebíratelné spoje), broušení, ochrana zdraví, filtrace průmyslových kapalin

Divize Automotive společnosti 3M Česko disponuje vlastním testovacím zázemím v Inovačním centru (ADL) na pražském Chodově. Právě kombinace produktů reagujících na klíčové potřeby zákazníků, propojení s globálními projekty, osobní přítomnost v trhu a vlastní technologické zázemí tvoří výraznou hodnotu pro automobilky a dodavatelské společnosti působící v České republice.

V posledním březnovém týdnu proběhlo v prostorách ADL setkání zástupců 3M Automotive s členskými společnostmi Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP). Možnosti setkání a seznámení se s technologiemi a technickým zázemím 3M využilo 35 zástupců členských firem AutoSAP. „V rámci prezentace technického testovacího zařízení padalo mnoho konkrétních dotazů k projektům, na kterých zástupci členských firem AutoSAP právě pracují. Na základě tohoto vzniknou v krátkém čase nové spolupráce, které posunou kvalitu výroby v oblasti lepení novým směrem “ dodává Rudolf Melezinek, technický ředitel 3M Česko. Jakub Cipra, vedoucí divize Automotive 3M Česko, ke společenské akci dodává: „Setkání zástupců členských firem AutoSAP zejména z oblasti vývoje, kvality a výroby na půdě Inovačního centra 3M přineslo mnoho příležitostí pro sdílení zkušeností, trendů a nápadů jak řešit současné výzvy z oblasti výroby vozů. Ze setkání vzešlo několik konkrétních nápadů na nové projekty.“

Lenka Michalčáková – PR & komunikace