Potvrdit a pokračovat

3M Česko má nového generálního ředitele

úterý 15 duben 2014
Praha, 1. dubna 2014 – David Vrba, dosavadní generální ředitel českého zastoupení přední americké technologické společnosti 3M byl s účinností od 1. dubna 2014 povýšen do pozice ředitele marketingu a obchodu pro region střední a východní Evropy. Na jeho místo přichází Radoslaw Kaskiewicz.
David Vrba

David Vrba působí v 3M Česko již od roku 2001, kdy se po fúzi německého výrobce dentálních produktů ESPE se společností 3M stal obchodním a marketingovým ředitelem nově vzniklé divize 3M ESPE pro střední a východní Evropu. Poté byl obchodním a marketingovým ředitelem ortodontické divize 3M Unitek pro oblast Evropy, Středního východu a Afriky. Generálním ředitelem 3M Česko byl jmenován 1. Ledna 2009. Ke svému dosavadnímu působení a nově nabyté pozici dodává: „Na pozici generálního ředitele jsem strávil 5 nejlepších let svého života. V nové pozici budu moci replikovat v regionu CEE mnoho, co se nám povedlo v ČR. Mít zodpovědnost za iniciativu číslo jedna je velká výzva. 3M si klade za cíl, aby její obchodně marketingové organizace byly tak celosvětově respektované, jak tomu je v případě 3M výzkumu a vývoje.“

Pod vedením Davida Vrby se 3M Česko zasazovalo o podporu inovačního prostředí ve firmě i v celé České republice. Zásadním krokem bylo založení platformy Česká inovace o.p.s. (ČIN), která svou činností přispívá k rozvoji inovačního potenciálu jednotlivců i firem a tím významu České republiky jako prvoligového hráče na poli inovací dodává mezinárodní rozměr. David Vrba se v roce 2011 osobně podílel na jejím vzniku a zároveň zde zaujal pozici předsedy správní rady. 3M Česko se tak stalo spoluiniciátorem a následně také generálním partnerem České inovace. „ČIN se výrazným způsobem prosazuje ve snaze posunout Českou republiku směrem k větší konkurenceschopnosti. Proto budu nadále pokračovat v podpoře ČINu i na své nové pozici v rámci 3M. Zároveň se chci aktivně podílet na vedení aktivit ČINu v pozici předsedy správní rady“ řekl David Vrba. David Vrba byl také v roce 2013 zvolen členem představenstva Americké obchodní komory v České republice a ve svých aktivitách zde bude pokračovat i nadále.

David Vrba

Radoslaw Kaskiewicz přichází do vedení 3M Česko z polského zastoupení společnosti 3M, kde od roku 2009 pracoval na pozici ředitele průmyslové obchodní skupiny. Vystudoval Technickou univerzitu ve Varšavě a své působení ve 3M zahájil v roce 1995 v divizi průmyslových lepidel a pásek. V letech 2004–2007 zaujímal pozici ředitele pro rozvoj trhu průmyslových lepidel a pásek v americké centrále společnosti 3M St. Paul, Minnesota. Po svém návratu do Evropy byl povýšen do pozice obchodního ředitele divize průmyslu a dopravy pro region střední a východní Evropy, načež byl v roce 2009 pověřen vedením průmyslové obchodní skupiny v Polsku.

Radoslaw Kaskiewicz se ke své nové pozici generálního ředitele 3M Česko vyjádřil: „Práce pro 3M Česko pro mě bude velmi zajímavá, profesionální zkušenost. Těším se na setkání s výborným českým týmem a na naši úspěšnou spolupráci. Věřím, že s využitím mých dosavadních zkušeností se nám společně podaří implementovat řadu úspěšných projektů.“