Festival Česká inovace 2014 - Svátek všech inovátorů je za dveřmi

pondělí 24 únor 2014
Praha, 18. února 2014 - V pátek 14. března 2014 se budova Národní technické knihovny v Praze promění v „inovační hřiště“, na které si přijdou zahrát příznivci inovací z nejrůznějších sfér působnosti. V jeden den se tak k příležitosti oslav inovací již po třetí v řadě sejdou představitelé nadnárodních firem, malých a středních podniků, podnikatelů začátečníků i účastníci z řad studentstva.

Společnost 3M Česko je spoluiniciátorem vzniku a generálním partnerem projektu Česká inovace o.p.s., který se řadí k hlavním hybným silám inovací v České republice. Jednou z klíčových aktivit je Festival Česká inovace, jehož třetí ročník se uskuteční 14. března 2014 v Národní technické knihovně v Praze. 3M Česko je opět jedním z generálních partnerů této tradiční akce, která nabízí nabitý program a celou řadu lákadel. O představení „inovačního hřiště“ v České republice se v duchu podtitulku „Od slov k činům“ postará David Vrba, generální ředitel 3M Česko a uznávaná osobnost mezi českými inovátory.

Hlavním hostem Festivalu je Tony Ulwick, zakladatel a CEO firmy Strategyn, přední globální poradenské společnosti zaměřené na inovaci. Tony je autorem metody Outcome-Driven Innovation, která propojuje hodnoty společnosti s hodnotami definovanými zákazníkem, a dalších celosvětově úspěšných inovativních postupů. Vystoupení Tonyho Ulwicka bude doplněno sérií vystoupení dalších inspirativních osobností v hlavním panelu a ve workshopech zaměřených na inovace v korporacích, státní správě či výzkumné sféře.

V rámci Festivalu také proběhne veřejné hlasování v rámci soutěže Česká inovace 2013. Soutěž je neméně významnou součástí celé platformy pro podporu inovačního prostředí v České republice a jako taková sdružuje nadějné projekty do několika soutěžních kategorií. Mezi kategoriemi nechybí například „Nadějná inovace“ či „Inovativní firma“. Dále je již výsadou návštěvníka Festivalu, aby se hlasováním ve veřejné volbě zasadil o výběr nejlepšího z projektů. Vyvrcholením celého programu je poté právě vyhlášení absolutního vítěze České inovace 2013

Informace o Festivalu Česká inovace a možnost je registrace jsou k dispozici na www.festival-cin.cz.

Česká inovace, o.p.s.

Česká inovace je jedinečnou platformou, která se snaží etablovat Českou republiku do pozice prvoligového inovativního hráče ve světovém měřítku. Cílem České inovace je vytvářet komunitu inovátorů a ekosystém partnerů pro podporu nových nápadů a talentovaných inovátorů. Mezi její hlavní aktivity patří Večery ČINu, celodenní Festival Česká inovace a také soutěž Česká inovace, v rámci které vyhlašuje a oceňuje nejlepší inovativní projekty v České republice.

3M Česko, spol. s r.o. působí jako výhradní zastoupení 3M Company na českém trhu. Řadí se mezi nejvýznamnější partnery českého průmyslu, zdravotnictví, školství a vědy. Aktuálně jí patří 46. místo v žebříčku „Českých 100 nejlepších“ občanského sdružení Comenius. Síla a obliba značky 3M byla potvrzena získáním ocenění Business Superbrands 2014 v České republice. V každé oblasti naší činnosti navazujeme na 100 let působení 3M v oblasti inovací. V roce 2012 bylo v Praze otevřeno Inovační centrum 3M (Application Development Lab / ADL) pro vývoj a testování zákaznických aplikací. 3M Česko, spol. s r.o. je hrdým spoluiniciátorem a generálním partnerem projektu Česká inovace, zaměřeného na podporu inovací a rozvoj transparentního a etického podnikatelského prostředí v České republice. Více informací o společnosti 3M a našem nasazení pro inovace je k dispozici na www.3M.cz .

E-mail lmichalcakova@mmm.com www.3M.cz