3M Česko posiluje vedení tří největších obchodních skupin

čtvrtek 12 prosinec 2013
Praha, 12. prosince 2013 – Obměna manažerského týmu 3M Česko se uzavírá změnami na pozicích ředitelů tři významných obchodních skupin. Do jejich čela byli nově jmenováni Radim Pilous, Martin Holub a Daniel Galandr, tři ostřílení manažeři, jejichž zkušenosti umožní společnosti 3M Česko upevnit pozici lídra v oblasti inovativních řešení pro průmysl, zdravotnictví, ochranu zdraví a bezpečnost.

Souběžným vedením obchodních skupin Průmysl (IBG) a Elektronický a energetický průmysl (EEBG) byl nově pověřen Radim Pilous, který ve 3M Česko působí od roku 2007. „Manažerské propojení dvou hlavních průmyslových skupin je logický krok, který nám umožní lépe a pružněji reagovat na potřeby našich zákazníků v průmyslu, stavebnictví, energetice a telekomunikacích,“ komentuje změnu v řízení skupin David Vrba, generální ředitel 3M Česko. Radim Pilous v minulosti například úspěšně vedl divizi 3M Automotive a divizi Průmyslových lepidel a pásek (IATD). Před nástupem do společnosti 3M Česko pracoval pro společnost Avon Automotive. Radim Pilous je absolventem Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze.

Radim Pilous

Novým ředitelem obchodní skupiny Zdravotnictví byl jmenován Martin Holub, který do 3M Česko nastoupil jako obchodní zástupce v roce 2003. Od roku 2007 souběžně vedl divizi Ochrana proti infekcím (IPD) a divizi Péče o chronicky nemocné pacienty (C3SD). Jeho odpovědnost je nyní rozšířena o divize Stomatologie (3M ESPE) a Ortodoncie (3M Unitek). „V rámci nové pozice budu pokračovat v profilaci 3M jako významného a fundovaného partnera lékařů a zdravotnického personálu, například ve stěžejní oblasti ochrany proti infekcím v rámci nemocniční péče,“ řekl Martin Holub. Martin Holub je absolventem Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze a doplňkového vzdělávání pro fyzioterapeuty.

Martin Holub

Novou posilou obchodní skupiny Bezpečnost a komunikace je Daniel Galandr, který do jejího čela nově přichází ze společnosti Office Depot. Zde v posledních 5 letech působil jako obchodní a marketingový ředitel pro CEE region. Ve 3M Česko bude zodpovědný za portfolio osobních ochranných pracovních pomůcek, výrobků pro profesionální úklid a údržbu, řešení pro grafický a reklamní průmysl a systémy pro dopravní značení a bezpečnost a zabezpečení osob, majetku a informací. Daniel Galandr vystudoval Technickou univerzitu v Liberci.

Daniel Galandr

3M Company(NYSE:MMM) je přední globální technologická společnost se sídlem v St. Paul v USA. Již déle než 100 let vyvíjíme inovativní výrobky a řešení pro průmysl, energetiku a telekomunikace, bezpečnost a zabezpečení, zdravotnictví, kancelář a domácnost. Diversifikované portfolio 3M zahrnuje přes 50 tisíc výrobků a stále se rozšiřuje o další průlomové produkty. Ačkoli využití jednotlivých výrobků je zcela odlišné, všechny spojuje jedna vlastnost – v daném odvětví vždy představují inovativní řešení, které kromě důmyslnosti a efektivity dbá na šetrnost k životnímu prostředí, bezpečnost a zdraví lidí. Výrobky jsou 3M jsou nabízeny pod značkami Scotch™, Post-it®, 3M™ Spofaplast®, Nexcare™, Ultrathon™, VHB™, Dual Lock™, Scotch-Brite™, Trizact™, Cubitron™, Bumpon™, Dyneon™, Thinsulate™, Ceradyne®, Peltor™, Speedglass™ a dalšími. 3M Company zaměstnává 88 tisíc lidí v 70 zemích, roční tržby přesahují 30 miliard USD.

3M Česko, spol. s r.o. působí jako výhradní zastoupení 3M Company na českém trhu. Se 140 zaměstnanci a ročním obratem přesahujícím miliardu korun se řadí mezi významné partnery českého průmyslu, zdravotnictví, školství a vědy. V roce 2012 bylo v Praze otevřeno Inovační centrum 3M (Advanced Development Lab, ADL), jež kromě prezentace kompletní produktové nabídky umožňuje testování lokálních zákaznických aplikací s využitím vlastního technického a laboratorního zázemí. 3M Česko je hrdým iniciátorem a generálním partnerem projektu Česká inovace, zaměřené na podporu inovací a rozvoj transparentního a etického podnikatelského prostředí v České republice. Naše aktivity v této oblasti byly oceněny v soutěži „Českých 100 Nejlepších“ společnosti Comenius. Více informací o společnosti 3M a našem nasazení pro inovace je k dispozici na www.3M.cz