Česká inovace získala zvláštní ocenění v soutěži „Českých 100 nejlepších“

pondělí 23 prosinec 2013
Praha – Česká inovace obdržela v rámci slavnostního vyhlášení stovky nejlepších českých firem 29. 11. 2013 na Pražském hradě ocenění v kategorii Invence, nasazení, export, zisk. Pomohla jí aktivní účast na rozvoji inovační kultury v České republice.

Občanské sdružení Comenius každoročně uveřejňuje v rámci soutěže „Českých 100 Nejlepších“ plejádu nejúspěšnějších českých firem. Cílem soutěže je vyhodnotit, vyzdvihnout a ocenit firmy, které dosahují výborných, či mimořádně pozoruhodných výsledků. Výsadou letošního ročníku bylo udělení ocenění za podporu inovace společnosti Česká inovace.

Česká inovace, o.p.s. se prostřednictvím širokého spektra projektů snaží etablovat Česko na pozici předního hráče na poli světových inovací. Vyvrcholením inovačních aktivit České inovace je Festival České inovace, který se v minulém roce těšil účasti téměř 500 vrcholových manažerů, odborníků, koučů a inovátorů z nejrůznějších sfér působnosti. Příští rok se k příležitosti svátku inovací opět sejdou příznivci neotřelých nápadů dne 14. 3. 2014 v Národní technické knihovně.

Cenu za Českou inovaci převzal David Vrba, předseda správní rady České inovace, který je zároveň generálním ředitelem 3M Česko. „Společnost 3M Česko je spoluiniciátorem vzniku České inovace a i nadále se prostřednictvím její podpory podílí na rozvoji inovačního prostředí v České republice. V příštím roce se stane již potřetí v řadě generálním partnerem inovačního festivalu“ řekl David Vrba. V rámci soutěže „Českých 100 nejlepších“ navázalo 3M Česko na předešlé úspěchy a umístilo se na 46. místě z celé stovky nejlepších.

Výsledky celé ankety jsou k nahlédnutí zde: http://www.comenius.cz/clanky/1784800276/.html

3M Company (NYSE:MMM) je přední globální technologická společnost se sídlem v St. Paul v USA. Již déle než 100 let vyvíjíme inovativní výrobky a řešení pro průmysl, energetiku a telekomunikace, bezpečnost a zabezpečení, zdravotnictví, kancelář a domácnost. Diversifikované portfolio 3M zahrnuje přes 50 tisíc výrobků a stále se rozšiřuje o další průlomové produkty. Ačkoli využití jednotlivých výrobků je zcela odlišné, všechny spojuje jedna vlastnost – v daném odvětví vždy představují inovativní řešení, které kromě důmyslnosti a efektivity dbá na šetrnost k životnímu prostředí, bezpečnost a zdraví lidí. Výrobky jsou 3M jsou nabízeny pod značkami Scotch™, Post-it®, 3M™ Spofaplast®, Nexcare™, Ultrathon™, VHB™, Dual Lock™, Scotch-Brite™, Trizact™, Cubitron™, Bumpon™, Dyneon™, Thinsulate™, Ceradyne®, Peltor™, Speedglass™ a dalšími. 3M Company zaměstnává 88 tisíc lidí v 70 zemích, roční tržby přesahují 30 miliard USD.

3M Česko, spol. s r.o. působí jako výhradní zastoupení 3M Company na českém trhu. Se 140 zaměstnanci a ročním obratem přesahujícím miliardu korun se řadí mezi významné partnery českého průmyslu, zdravotnictví, školství a vědy. V roce 2012 bylo v Praze otevřeno Inovační centrum 3M (Advanced Development Lab, ADL), jež kromě prezentace kompletní produktové nabídky umožňuje testování lokálních zákaznických aplikací s využitím vlastního technického a laboratorního zázemí. 3M Česko je hrdým iniciátorem a generálním partnerem projektu Česká inovace, zaměřené na podporu inovací a rozvoj transparentního a etického podnikatelského prostředí v České republice. Naše aktivity v této oblasti byly oceněny v soutěži „Českých 100 Nejlepších“ společnosti Comenius. Více informací o společnosti 3M a našem nasazení pro inovace je k dispozici na www.3M.cz.

Leadership