Na trh přichází řada novinek pro vaši domácí lékárničku

čtvrtek 18 duben 2013
Na trh přichází řada novinek pro vaši domácí lékárničku

Praha, 18. dubna 2013 – Venkovní aktivity se blíží a s nimi i správný čas doplnit domácí lékárničku o novinky od společnosti 3M. Zásadní položku představují inovované repelenty Ultrathon™ v rozšířeném portfoliu a novém balení. Přípravek pomůže proti hmyzu v našich lesích stejně úspěšně jako v tropické džungli. V nabídce Spofaplast najdeme širokou škálu gelových náplastí na puchýře, ale i do vody. Nexcare představuje náplasti ze speciálních prodyšných materiálů a zejména malé parádnice při drobných zraněních ocení design ve znamení Barbie.

Všichni se nedočkavě těšíme na slunečné dny plné aktivit v přírodě. Radost ovšem mohou pokazit zákeřní škůdci jako komáři a klíšťata, kteří znepříjemní jakoukoliv venkovní činnost. V kapse houbaře i třeba golfisty by proto neměl chybět nový, účinnější repelent Ultrathon™. Hodí se i na dovolenou do tropických oblastí, kde hrozí krom lymské boreliózy či klíšťové encefalitidy také třeba malárie či západonilská horečka. Repelent Ultrathon™ byl testován armádou USA a osvědčil se v nejtěžších podmínkách džunglí Střední Ameriky. Obsahuje patentovanou technologii postupného uvolňování aktivní složky DEET. Speciální polymer zapouzdří DEET, díky čemuž se repelent na povrchu pokožky uvolňuje postupně a nedochází k jeho odpařování ani pronikání do pokožky. Je tak zajištěna až dvanáctihodinová ochrana před komáry. Přípravek je odolný vůči dešti, vlhku, potu či postříkání vodou. Všechny výrobky jsou k dostání v příjemných cestovních baleních. Jemná krémová konzistence mléka se hodí pro děti a na obličej. Novinku představuje balení s pumpičkou ve spreji, jejž lze použít i na oblečení a z portfolia Ultrathon™ má nejvyšší obsah složky DEET – až 35 %. Repelenty odpuzují komáry a klíšťata, která mohou přenášet infekci lymské boreliózy a komáry přenášející tropické choroby. „Repelenty Ultrathon mohu doporučit, protože obsahují až 35% složky DEET a zakoupíte je běžně v lékárně v praktických cestovních baleních“, říká RNDr. František Rettich, Csc. ze Státního zdravotního ústavu.

Ultrathon™ s pumpičkou ve spreji, 35 % DEET

• Obsah 100ml
  • Cena 129 Kč

Ultrathon™ sprej, 25 % DEET

• Obsah 125ml
  • Cena 119 Kč

Ultrathon™ mléko, 34 % DEET

• Obsah 60ml
  • Cena 139 Kč

Tradiční česká značka Spofaplast nyní představuje nové voděodolné gelové náplasti na puchýře různých velikostí a tvarů. Speciálně se zaměřuje na prsty a paty, což ocení zejména dámy na vysokých podpatcích. Měkký gelový polštářek pomáhá vstřebávat tekutinu vytékající z puchýře. Puchýře se tak lépe hojí, tlumí bolest, brání tvorbě jizev a chrání před bakteriemi. Díky transparentnímu zabarvení si náplasti ani nevšimnete, takže jimi směle můžete ozdobit nožku i v letních dnech. Portfolio Spofaplast se dále rozrostlo o průhledné voděodolné náplasti vhodné na koupání. Udržují zranění v suchu a poskytují pokožce komfort. Jsou určené k ošetření drobných poranění, odřenin a puchýřků. Vydrží ve vodě i více než 8 hodin, a proto by neměly chybět v žádné výbavě na letní dovolenou. Tradiční pevný rychloobvaz se silnou lepivostí je vhodný k ošetření odřenin a puchýřků. Vyrábí se v tělové barvě, je odolný, prodyšný a pevně drží. Zinkoxidová lepicí vrstva zajišťuje, že náplast pevně drží. Absorpční polštářek se nelepí k ráně. Všechny výrobky Spofaplast jsou hypoalergenní a běžně dostupné v lékárnách.

Voděodolné gelové náplasti na puchýře jsou nezbytnou součástí lékárničky. Měkký gelový polštářek pomáhá vstřebávat tekutinu vytékající z puchýře a ty se tak lépe hojí, tlumí bolest, brání tvorbě jizev a chrání před bakteriemi.“, říká MUDr. Jorga Fialová.

3M Spofaplast Voděodolné náplasti, 10 ks, různé tvary
Cena 30 Kč
3M Spofaplast Gelové náplasti na puchýře na prstech, 6 ks
Cena 59 Kč

3M Spofaplast Gelové náplasti na puchýře na patách, 5 ks
Cena 59 Kč
3M Spofaplast Gelové náplasti na puchýře, 7 ks, různé velikosti
Cena 69 Kč

3M Spofaplast Klasik Textilní náplast (6 cm × 1 m)
Cena 26 Kč
3M Spofaplast Klasik Textilní náplast (8 cm × 1 m)
Cena 35 Kč

Novinkou v nabídce NexcareTM jsou náplasti vyrobené z lehkých prodyšných materiálů. Nízkoalergenní mikroporézní náplasti NexcareTM Sensitive jsou určeny výhradně pro jemnou pokožku. Náplasti disponují měkkým savým polštářkem a spolehlivým lepidlem. Malé parádnice při drobných zraněních ocení úžasně měkoučký design Barbie. NexcareTM Active jsou kvalitní náplasti jedinečného tvaru s extra silným polštářkem a přilnavou vrstvou po celém obvodu náplasti pro lepší ochranu před nečistotami a bakteriemi. Flexibilní pěnový materiál se přizpůsobuje, napíná a ohýbá podle pohybu. NexcareTM Comfort jsou velmi příjemné náplasti z flexibilního, měkkého a hebkého materiálu. Vyznačují se vynikající prodyšností i mezi otvory, čímž umožňují odpařování potu a vlhkosti pro uchování suché pokožky.

3M Nexcare Dětské náplasti Barbie 20 ks
Cena 54 Kč
3M Nexcare Comfort/Active/Sensitive náplasti 10 ks
Cena 54 Kč

Společnost 3M je vysoce inovativní výrobní společností působící v řadě oblastí. V jejím portfoliu je přes padesát tisíc výrobků, které nacházejí využití nejenom v průmyslu, zdravotnictví, reklamě nebo telekomunikacích, ale i v kancelářích, školách a domácnostech. 3M nabízí i řešení pro bezpečnost v dopravě a na pracovištích či pro zabezpečení a ochranu majetku a osob. 3M je známa jako globální inovativní firma, která vkládá velké množství finančních prostředků do výzkumu a vývoje. Vědci ze 3M vynalezli nejenom oblíbené papírky Post-it či brusný papír odolný vodě, ale třeba i první kapesní projektor na světě. Ačkoli je využití jednotlivých produktů zcela odlišné, všechny spojuje jedna vlastnost: ve svém odvětví vždy představují inovativní produkt, který kromě důmyslnosti dbá i na ekologii, bezpečnost a zdraví lidí. Celosvětově 3M zaměstnává na 80 000 lidí, z toho přes 7 000 výzkumníků.

O 3M Česko

Na počátku historie 3M Česko, v roce 1991, byla objednávka disket za desítky tisíc korun, 4 zaměstnanci, vila na pražských Vinohradech. Dnes je české zastoupení 3M společností s obratem přesahujícím jednu miliardu korun, se stovkou zaměstnanců, sídlící v nejmodernějším office komplexu The Park na pražském Chodově. Patří mezi Českých 100 nejlepších firem podle žebříčku společnosti Comenius a v soutěži AON Hewitt Best Employers se každoročně umisťuje na prvních místech. 3M se aktivně angažuje také v oblasti společenské odpovědnosti a podporuje mimo jiné projekt Zdravotní klaun, Kamarádka knihovna a ve spolupráci s Nadací Partnerství zvyšuje bezpečnost českých silnic. Dlouhodobou snahou firmy 3M Česko je prostřednictvím svých aktivit, řešení a výrobků, které jsou po dvaceti letech již nedílnou součástí života lidí v Čechách, učinit život v České republice zelenější, zdravější, bezpečnější a důmyslnější.

3M divize

• Zdravotnictví
  • Průmysl a výroba
  • Bezpečnost, zabezpečení a ochrana