Soutěž o nejoriginálnější obrazec z Post-it bločků 3M v českých kancelářích představuje vítěze

úterý 24 červenec 2012

Praha, 24. července 2012 – Společnost 3M vyhlásila první vítěze soutěžního projektu Art of office, který si klade za cíl rozbít šeď českých kanceláří. Jednotlivci i firemní týmy vytvářeli originální obrazce z Post-it bločků. První kolo soutěže přineslo vítězům nejen hodnotné ceny, ale také pomohlo vytrhnout pracovníky z každodenních stereotypů a rozbít tradiční koncept nudných a neútulných kanceláří. Soutěž byla prodloužena až do konce léta.

První kolo soutěže proběhlo v období květen - červen. Nejlepším obrazcem s celkem 739 hlasy se staly postavičky Invaders. Společnost T-mobile (oddělení CS Quality) si za ně odnesla hodnotný mobilní projektor 3M MP410. Stejná firma si odnesla cenu i pro druhé místo za barevné Ghosty ze slavné hry Pac-man. Zaujaly celkem 708 hlasujících a potěšily kreativní zaměstnance kapesním projektorem 3M MP220. Třetí místo získala společnost ACTIVA spol. s.r.o. za symbol svého e-shopu Activáčka. Ten oslovil 506 hlasujících a přinesl autorům balíček s produkty 3M.

„Invaders jsou klasika, takže nebylo o čem moc přemýšlet. Na lepení jsme se podíleli dva, já jsem všechny invadery nalepila křivě a kolega to pak předělal,“ směje se spoluautorka vítězného obrazce.

Výzkum společnosti 3M realizovaný v dubnu 2012 odhalil, že ve většině českých kanceláří dominuje bílá nebo šedivá barva, která je považována za nudnou a sterilní. Každý čtvrtý zaměstnanec považuje svou open space kancelář za hlučnou a neosobní a pouze 40% pracovníků považuje své pracovní prostředí za tvůrčí.

Projekt Art of office se proto snaží díky vytváření barevných obrazců navodit v kancelářích kreativní atmosféru a potlačit jejich tradiční strohý koncept. Ve výsledku tak může zaměstnance na takto vyzdobených pracovištích motivovat k lepším pracovním výkonům a probudit v nich dobrou náladu.

Soutěž pokračuje až do 31. 8. 2012. Zapojte se i vy a ukažte, jak dokážete být tvůrčí.

1. místo 2. místo 3. místo

Kontakty pro více informací:

Barbora Šumanská, Ogilvy Public Relations
barbora.sumanska@ogilvy.com

Společnost 3M je vysoce inovativní výrobní společností působící v řadě oblastí. V jejím portfoliu je přes padesát tisíc výrobků, které nacházejí využití nejenom v průmyslu, zdravotnictví, reklamě nebo telekomunikacích, ale i v kancelářích, školách a domácnostech. 3M nabízí i řešení pro bezpečnost v dopravě a na pracovištích či pro zabezpečení a ochranu majetku a osob. 3M je známa jako globální inovativní firma, která vkládá velké množství finančních prostředků do výzkumu a vývoje. Vědci ze 3M vynalezli nejenom oblíbené Post-it papírky či brusný papír odolný vodě, ale třeba i první kapesní projektor na světě. Ačkoli je využití jednotlivých produktů zcela odlišné, všechny spojuje jedna vlastnost: ve svém odvětví vždy představují inovativní produkt, který kromě důmyslnosti dbá i na ekologii, bezpečnost a zdraví lidí. Celosvětově 3M zaměstnává na 80 000 lidí, z toho přes 7 000 výzkumníků.

O 3M Česko

Na počátku historie 3M Česko, v roce 1991, byla objednávka disket za desítky tisíc korun, 4 zaměstnanci, vila na pražských Vinohradech. Dnes je české zastoupení 3M společností s obratem přesahujícím jednu miliardu korun, se stovkou zaměstnanců, sídlící v nejmodernějším office komplexu The Park na pražském Chodově. Patří mezi Českých 100 nejlepších firem podle žebříčku společnosti Comenius a v soutěži AON Hewitt Best Employers se každoročně umisťuje na prvních místech. 3M se aktivně angažuje také v oblasti společenské odpovědnosti a podporuje mimo jiné projekt Zdravotní klaun, Kamarádka knihovna a ve spolupráci s Nadací Partnerství zvyšuje bezpečnost českých silnic. Dlouhodobou snahou firmy 3M Česko je prostřednictvím svých aktivit, řešení a výrobků, které jsou po dvaceti letech již nedílnou součástí života lidí v Čechách, učinit život v České republice zelenější, zdravější, bezpečnější a důmyslnější.

3M divize

• Zdravotnictví
  • Průmysl a výroba
  • Bezpečnost, zabezpečení a ochrana